top of page
20220429_145503360_iOS.jpg
Gitte De Meyer.png

Gitte De Meyer

Ponywijs 

equine assisted therapy

PonyWijs is een plek voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar met/zonder een beperking of stoornis. Samen met de paarden gaan we op pad om te groeien, te ontwikkelen en zich goed te voelen.

📍 2960 Sint-Lenaarts

www.ponywijs.be

Katrijne Severi.png

Katrijne Severi

Sint-Gerardus 

equine assisted therapy

"Sint-Gerardus is een dienstencentrum voor peuters, kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen met een hoofdzakelijk fysieke beperking. Katrijne is actief in het kinesitherapeutische luik, waarin ze op de rug van het paard werken aan kinesitherapeutische doelstellingen."

📍 3590 Diepenbeek

www.sintgerardus.be

Sara Swinnen.png

Sara Swinnen

Equi-Libra

equine assisted coaching

Een paardenliefhebber met passie voor veranderingsprocessen. Samen met de kudde begeleid ik tieners en volwassenen als equicoach®️ en psychotherapeut in opleiding. Samen werken we aan herstel.

📍 3980 Tessenderlo

www.equi-libra.be

Laurence Van den Abeele.png

Laurence
Van den Abeele

Equion

equine assisted coaching

Even jezelf terug op de rails zetten? Met hart en ziel wandel ik even mee.  Equicoaching voor jongeren vanaf 12 jaar, volwassenen en loopbaanbegeleiding.

📍 2520 – Emblem

www.equion.be

Erkende leden

ERKENDE LEDEN

Kwaliteitsvol werk komt in de eerste plaats tot stand door professionals die goed opgeleid zijn en zich voortdurende vormen zodat ze in de best mogelijke omstandigheden hun dagelijkse praktijk te kunnen uitoefenen. Dit is wat onze erkende leden nastreven.

Om dit te ondersteunen en op te volgen werd in 2021 de Portfolio-commissie van Centaur boven de doopvont gehouden en ontstond het Centaur label die enkel en alleen door erkende leden kan vermeld worden op hun website of andere communicatiekanalen.

Erkend lid worden van Centaur Federation biedt een kwaliteitsgarantie en biedt de kans om vermeld te worden op deze pagina en andere communicatiekanalen van Centaur. Het Centaur kwaliteitslabel voor erkende leden kan je zelf plaatsen naar gelang. 

 

Je kan erkend worden binnen 1 van de drie werkvelden: met paarden ondersteunende Activiteiten (EAA), met paarden ondersteunende Coaching (EAC) of met paarden ondersteunende therapie (EAT).

Meer info over de voordelen en de aanvraag tot erkend lid vind je op de pagina LIDMAATSCHAP

Centaur_labelerkendlid.png
whitney.jpg

Whitney Laseur

Hipponia

equine assisted therapy

Equicoaching – leerstofbegeleiding – zinvolle dagbesteding – inclusieve ponyclub – aangepast paardrijden – vakantiewerking voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

📍 2520 Broechem

www.hipponia.be

Birgit-Tavernier.jpeg

Birgit Tavernier

Hippofeeling / OBC De Waai 

equine assisted therapy

Mijn focus ligt vooral op kinderen en jongeren die het gedragsmatig en/of emotioneel wat moeilijk hebben. Samen met de paarden gaan we op zoek naar de hulpbronnen die voor hen werken. 
 

📍 8540 Deerlijk

www.hippofeeling.be

Marlies.png

Marlies Van Hecke

Shining Eyes

equine assisted coaching

Ik beschouw mezelf als een schakel, die op weg mag met wiens persoonlijk evenwicht  uit balans is, mensen die leven zonder of met een aandoening om samen de weg naar evenwicht te onderzoeken.

📍 9920 Lovendegem

www.coaching-equicoaching-shiningeyes.be

Eef.jpg

Eef Bastianen

EquiMio

equine assisted coaching & therapie

We bieden met behulp van de natuur om ons heen, de paarden en de honden een veilige omgeving, waarin een ieder mag groeien, leren en trainen om de beste versie van zichzelf te worden. 

📍 2040 Berendrecht

www.equimio.be

20220429_145503360_iOS_edited.jpg
Veronique.jpg

Veronique Diliën

Veronique Diliën

equine assisted therapy

Vanuit mijn opgebouwde expertise enerzijds en vanuit mijn eigen leer- en groeiproces ondersteun ik je, samen met mijn paarden, heel graag op verschillende domeinen.

📍 3631 Maasmechelen 

www.veroniquedilien.be

Fabienne.jpg

Fabienne Verhaeghe

Praktijk voor Hippotherapie

equine assisted therapy

Binnen de hippotherapie ben ik werkzaam in het kader van revalidatie van kinderen met hersenverlamming (DSI Roeselare).  Eveneens werk ik met kinderen uit de pleegzorg en is ervaring met autisme is een extra vaardigheid.

 

📍 8579 Vichte

www.praktijkvoorhippotherapie.weebly.com/

henk.jpeg

Henk Van't Net

Horsense

equine assisted coaching

Henk werkt vanuit de visie dat coaching in combinatie met natuur inzichten oplevert die wellicht in het drukke dagelijks leven verloren kunnen gaan. Met meer dan 20 jaar ervaring engageert Henk zich in het geven van opleidingen, het leiden van intervisies en het coachen van zowel individuele personen en teams.

 

📍 6990 Hotton

www.horsense.be

Afbeelding1.jpg

Daisy Brands

vzw Pluk De Dag en Sint-Gerardus

equine assisted coaching & therapy

Als ergo- en equitherapeut streef ik de gewenste participatie en autonomie bij mijn cliënten na in functie van hun kwaliteit van leven. Met behulp van therapie begeleid ik mensen van alle leeftijdscategorieën in het terugwinnen, verbeteren en/of in stand houden van hun functioneren binnen verschillende levensdomeinen.

 

📍 3668 Niel-Bij-As

www.pluk-de-dag.be

Anais.jpg

Anaïs Dupont

Hoefspoor

equine assisted therapy

Bijgestaan door een gevarieerde kudde paarden en pony’s, ontvang ik jong en oud met een psychsociale hulpvraag.

De fascinerende wereld van communicatie en lichaamstaal bij paarden leunt naadloos aan bij het therapeutische werk.

📍 9860 Scheldewindeke

www.hoefspoor.be

Schermafbeelding 2024-01-22 084159.png

Céline Laroye

RC Ter Vennen

equine assisted therapy

Samen met mijn pony’s zet ik me in om kinderen met uiteenlopende hulpvragen te helpen en te begeleiden. Samen groeien, ontdekken, sterker worden. Dat zijn slechts enkele pijlers waar ik me voor inzet.

📍 2970 Schilde

www.rctervennen.be

Schermafbeelding 2024-03-07 102014.png

Karen Vermuyten

Equi-Librium

equine assisted coaching & therapy

Bij Equi-Librium werk ik samen met mijn dochter en een team van drie grote ponies en drie paarden. Ik richt me vooral op kinderen en jongeren met autisme en/of ADHD en op volwassenen met angst, stress en burn-out.

📍 2980 Zoersel

www.equi-librium.be

391529-PCODOG-695.jpg

Ben jij de volgende?

bottom of page