top of page

HAPPY THERAPY/COACHING HORSE

Tweedaagse vorming
15 & 16 april '23
Met Saskia Dobbelaere, Veerle Maes en Marc Pierard.

A2 secundair beeldlogo_edited.png
Twee dagen waarin je wordt meegenomen in een hedendaags onderbouwd denkkader en een verfijning van de relatie met onze paarden in functie van de dagelijkse praktijk.
Happy Healer.png
Voor elke gezondheids- en welzijnswerker met paarden is het welzijn van onze paarden evident. De meesten hebben dan ook al vanuit verschillende hoeken kennis vergaard. Gelukkig wordt er vanuit de verschillende methodieken, steeds meer en meer paardvriendelijk gewerkt … hoe verschillend ze soms ook zijn...

Aan de basis van deze verscheidenheid kan echter een gemeenschappelijke factor liggen: het paard en de onderzochte wetenschap van hoe paarden informatie verwerken en met ons samenwerken. En hoewel er veel geëvolueerd is in de laatste decennia, vaak wordt nog te weinig uitgelegd welke mechanismen aan de basis kunnen liggen van de ‘good practises’ voor het paard.

Tijdens deze 2-daagse vorming komt de achterliggende theorie hierrond aan bod, maar ook de praktijk en de vele factoren die meespelen waar we ons niet altijd van bewust zijn: subtiele lichaamstaal, omgevingsfactoren, interne factoren bij de paarden, …
Hoe leren we zien wat er juist speelt bij paarden? Hoe doe je dat dan, deze non-verbale taal juist interpreteren? En hoe zorgen we dat de informatie die onze paarden verwerken, ook bijdragen aan hun welzijn?

Marc Pierard, Saskia Dobbelaere en Veerle Maes bundelen in opdracht van Centaur Federation hun krachten tijdens deze 2 dagen en werken samen met hoofd, buik en hart, elk vanuit hun eigen accenten en hun gezamenlijke passie voor paardenwelzijn en een hart voor mensen.

Het Programma

DAG 1 - Zaterdag van 9u30 tot 17u (onthaal vanaf 9u)
De eerste dag zal het wetenschappelijk kader centraal staan en gaan we observeren hoe dit vorm krijgt in de kudde.

Marc Pierard
docent dierengedrag en –welzijn, is zowat een wandelende encyclopedie voor wereldwijde interessante studies die vaak verrassende inzichten blootleggen en best wel wat confronterend kunnen zijn voor onze oude aannames die soms niet blijken te kloppen. En hoe dit zich kan vertalen naar de dagelijkse realiteit.

DAG 2 - Zondag van 9u30 tot 17u (onthaal vanaf 9u)
Op de tweede dag richten we ons op de relatie mens-paard, grotendeels een praktijkdag waarin we de eigen non-verbale communicatie onderzoeken en deze met het paard verfijnen. Het expertise gebied van Saskia Dobbelaere.

Doorheen dit alles wordt kort de wisselwerking van ons autonoom zenuwstelsel en die van het paard vanuit de invalshoek van Somatic Experiencing en de polyvagaal theorie. Trauma, angst, stress en hevige emotie beïnvloeden alle actoren in de triade: professional, paard en participant. Zonder daar diep op in te gaan exploreren we hoe je als professional jezelf kan reguleren en een anker kan zijn voor je paard. Dit is het expertisegebied van Veerle Maes.

Deze vorming is zo opgebouwd dat zowel een beginnend professional als diegenen die gepokt en gemazeld zijn in het vak, hier nieuwe inzichten kunnen uitputten en (her)bronnen.

Locatie:

Equi Source 

Hoek Babbelkroonstraat - Kriekelaarstraat 6
2550 Kontich-Waarloos
--> Parking en ingang Babbelkroonstraat


Deelnameprijs:

Leden : € 375,00 
Niet-leden: € 425,00

Combi deelname + lid worden: € 440,00 


Max. aantal deelnemers: 18
DSC_0639(3).jpg
bottom of page