Paardenwelzijn in jouw praktijk  

Tweedaagse vorming

 

Het welzijn van paarden is essentieel als je rond welzijn van mensen werkt.
In het charter van Centaur hebben we daarrond een aantal richtlijnen geformuleerd.
Als beroepsvereniging willen we je ondersteunen en uitnodigen om de daad bij
het woord te voegen.

Wij hebben Prof. Marc Pierard internationaal erkend wetenschappelijk expert op dit gebied, bereid gevonden ons hierbij te helpen en organiseren op regelmatige basis 2 vormingsdagen die je zullen helpen om hier op een wetenschappelijke onderbouwde manier mee aan de slag te gaan.

Het Programma

ZATERDAG 26 JUNI '21:

Marc Pierard licht de 10 basisprincipes toe die ISES voorop stelt in de omgang en het trainen van paarden als we onze viervoeters gezond en gelukkig willen houden. We bekijken concreet hoe die principes kunnen toegepast worden in onze praktijk.
Deze dag gaat online door!
ZONDAG 27 JUNI '21:

We gaan aan het werk met de paarden met deze principes in concrete oefeningen en gaan op zoek naar hoe dit zich vertaalt in onze praktijk. Er is tijd om stil te staan bij de uitdagingen waarop we kunnen stuiten en hoe we daar kunne mee omgaan. Deze dag wordt begeleid door Saskia Dobbelaere & Veerle Maes.
LOCATIE:
hippo@Unie-k
Stuivenbergstraat 1
8200 Brugge
(toegang via Heidelbergstraat thv de spoorwegovergang
PRIJS:​ 
Voor beide dagen:
Leden : € 195,00    Niet-leden: € 245,00
 
Voor de zaterdag:
Leden: € 45,00       Niet-leden: € 60,00

Marc Pierard

1.jpg

Marc is docent dierengedrag en –welzijn aan Hartpury University in Engeland. Hij behaalde begin 2018 zijn doctoraat aan de KU Leuven en zijn doctoraatsthesis omvatte studies over het sociale gedrag van paarden, over selectietesten van paarden op basis van hun persoonlijkheid en over het ontwikkelen van algemeen aanvaarde definities van paardengedrag.

Hij werkt in Hartpury verder aan zijn onderzoek op paarden en draagt ook bij aan hun paardenopleidingen. Voor zijn vertrek naar Engeland was hij meerdere jaren vrijwilliger bij Equicanis, waar hij bijdroeg aan wetenschappelijk onderbouwde werkwijzen voor het houden en trainen van de paarden en het opleiden van vrijwilligers om dit in de praktijk toe te passen.
 
Hij is ook lid en voormalig bestuurslid van de International Society for Equitation Science (ISES: een internationale, wetenschappelijke vereniging van mensen die onderzoek doen naar gedrag van paarden in interacties met mensen). Het jaarlijkse congres van ISES gaat deze zomer door in Hartpury en Marc maakt deel uit van het organisatiecomité.

Zaterdag 26 juni & Zondag 27 juni 2021

van 10u. tot 17u.